Mat og drikke

På Kypros finnes alle typer restauranter med kjøkken fra hele verden. Det kypriotiske kjøkkenet er likt det greske, men det er også en del forskjeller. Her krydrer man for eksempel maten med mynte, så kypriotisk tzatsiki smaker annerledes enn den greske. En typisk lokal rett er halloumiost, som grilles eller stekes i olje og ofte serveres som forrett. Kypriotene selv spiser den med pitabrød og salat, gjerne med lountza til. Lountza er svinekjøtt som smaker omtrent som hamburgerrygg. 

Prøv også øyas gode meze, forskjellige småretter. Start med salat og taramosalata (fiskerogn blandet med majones) eller tzatsiki. Deretter kan du velge mellom kjøtt, fisk eller diverse meze. Diverse meze pleier å inneholde alt fra forskjellige salater til blekksprut og grillede koteletter. Som regel kommer rettene inn på hvert sitt serveringsfat, og man forsyner seg selv av maten. Dermed kan alle prøve litt av hver rett. 

Kypriotisk fastfood er kebab som du får i to ulike varianter. Den kypriotiske kebaben består av biter av svinekjøtt som grilles på kull og serveres med hvitkålsalat, tomat, løk, agurk og persille. Den kan også serveres som en blanding av svinekjøtt og en type kjøttboller. De siste årene har også döner-kebab kommet til Kypros. Den ligner den vi spiser i Norge og består av presset svinekjøtt eller kylling som grilles og deretter skjæres i biter og serveres med salat og tzatsiki. Fastfoodrestauranter finnes overalt på øya og besøkes både til lunsj og middag.