Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Ayia Napa

Nikitas
Får du lyst på skikkelig kjøttbit er dette stedet for deg! Her får du biff med et stort utvalg sauser og potetretter. Hva med for eksempel en saftig plankestek med hjemmelaget potetmos og bearnaisesaus? De har også mange internasjonale og kypriotiske retter. Alltid god stemning og bra service. Her er det gamlemor som står på kjøkkenet og lager all maten. Kun åpent om kvelden. Prisnivå: Middels – en god biff koster ca. 19 euro.
Adresse: I sentrum av gamle Ayia Napa, nær klosteret. Tlf: +357 2372 1701.

Stamna
Denne restauranten holder til i Ayia Napas eldste hus og her møter du Andreas og hans familie, som har drevet restauranten siden 1983. Her sitter du ved små bord med blårutete duker, i taket henger vinranker og inne på kjøkkenet står Andreas' mor og passer på at hennes familie gir gjestene god service og deilig mat. Her kan du ekte meze med alle de smårettene som hører med, en god stifado og selvfølgelig den kypriotiske halloumiosten. Kun åpent om kvelden. Prisnivå: Middels – en meze koster ca. 15 euro pr. person og du kan få en hovedrett for 10 euro.
Adresse: Ayia Napas eldste hus, i den gamle delen av Ayia Napa by, på vei mot Protaras/Paralimni. Tlf: +357 2372 1386.

De Medici
Dette er en av byens beste restauranter, der ingenting overlates til tilfeldighetene. Det er ikke bare en utmerket italiensk restaurant, med tradisjonelle, italienske retter, men også en flott opplevelse. På menyen finnes naturligvis en rekke italienske spesialiteter, både forretter, hovedretter og desserter, men også et godt utvalg grillet kjøtt, fisk og mer internasjonale retter. Her kan du spise nydelig carpaccio, deilig bruschetta eller en saftig biff av beste sort. Servering både innendørs og utendørs. Bordbestilling anbefales i høysesongen. Prisnivå: Middels – pasta koster ca. 10 euro og en biff ca. 16 euro.
Adresse: På Nissi Avenue nær Ayia Napa sentrum. Tlf: +357 2372 2378.

Hokkaido
Hokkaido står for en delikat japansk opplevelse, et unikt gastronomisk teater med erfarne kokker som underholder gjestene mens de lager mat på sine teppanyaki-griller. De lager maten foran deg og gjør samtidig matlagingen til en spektakulær forestilling. Hokkaido må oppleves hvis du er i Ayia Napa og er like morsomt for folk i alle aldre. Uansett om du har lyst på fersk sushi, en enkel nudelrett, lekkerbiskener fra havet eller en god kjøttbit, så kan du finne det på Hokkaido. Dette er en opplevelse du aldri kommer til å glemme! Åpent kun om kvelden. Bordbestilling er nødvendig. Prisnivå: Middels – en hovedrett koster ca. 16 euro og en porsjon sushi (4 biter) ca. 10 euro.
Adresse: Hokkaido – 35 Ayias Mavris, Ayia Napa. Ovenfor Nissi Avenue, nær den nedre bargaten. Tlf: +357 23 72 15 05. www.hokkaidocy.com

Los Bandidos
Los Banditos eies av tre brødre som gjennom årene har servert utmerket meksikansk mat på sin hyggelige og autentiske restaurant, der man kan sitte under åpen himmel omgitt av eksotiske planter og meksikanske dekorasjoner. Her henger det tepper, sombreros og pistoler på veggene, og det spilles alltid meksikansk musikk. Restauranten har et meget bra rykte og er populær både blant kyprioter som kommer hit fra hele øya, og blant turistene. Derfor burde man alltid bestille bord før man kommer. Los Bandidos har blitt populært takket være den gode maten, som alltid lages av ferske råvarer av dyktige og erfarne kokker. Gå ikke glipp av deres fantastiske guacamole eller Chili con queso. Alle hovedrettene er unike og alt kan skylles ned med en utsøkt strawberry margarita. Stedet har selvfølgelig også egen barnemeny. Kveldsåpent. Prisnivå: Middels – hovedrett koster ca. 10-15 euro.
Adresse: 2 Ari Velouchioti Street, i den gamle delen av Ayia Napa, nær klostertorget. Tlf: +357 2372 3258. www.losbandidosmexican.com 

Quadro
Når du går inn på Quadro merker du umiddelbart lukten av Italia! Her bakes pizzaene i steinovn og lukten av åpne flammer og oregano sprer seg gjennom hele restauranten, der du kan sitte på innendørs og utendørs. Restauranten er kjent for sinne pizzaer og lekre pastaretter. Menyen er omfattende, så nesten uansett hva du har lyst på fra det italienske kjøkken, så finner du det her. Etter hovedretten får du lekre hjemmelagde desserter. Deres tiramisu kan virkelig anbefales! Bordbestilling anbefales i høysesongen. Åpent kun om kvelden. Prisnivå: Middels – pasta koster ca. 8-12 euro.
Adresse: 9, Kryou Nerou Avenue. I Ayia Napas sentrum, nær klostertorget. Tlf: +357 2372 3838.

Flames
Flames åpnet allerede i 1989 og eies av brødrene Theo og Peter. Vil man ha gode lokale retter eller biff med et stort utvalg av spennende sauser er Flames den rette restauranten å besøke. Her finner man et stort utvalg både av Kypriotisk og internasjonal mat, og det finnes også gode alternativ for vegetarianere. Gå heller ikke glipp av deres utsøkte hjemmelagde dessert lavakake! Prisnivå: Middels – hovedrett koster ca. 10-15 euro. Biff ca. 20-25 euro.
Adresse: 58 Ayias Mavris, Ayia Napa. Ligger på Nissi Avenue. Tlf: +357 23 72 27 74 www.flamesrestaurantbar.com

Yo Thai
Yo Thai tar med Asia til Ayia Napa. Her kan du nyte kinesisk, thaimat, eller sushi. Kokkene underholder også gjestene med en fantastisk forestilling, da de lager maten foran deg på teppanyaki-griller. Restauranten er plassert sentralt på Nissi Avenue, hvor de har både uteservering, og take away service. Prisnivå: Middels – en hovedrett koster ca. 15 euro.
Adresse: Nissi Avenue 37 A, Ayia Napa. Tlf: +357 2372 5575.