Buss & Taxi

Buss
Bussnettet på Kypros er godt utbygd, både i byene og på landsbygda. Om sommeren går det en buss mellom Ayia Napa, Paralimni og Protaras. I høysesongen går den hver halvtime. Enkeltbillett koster 1,5 euro og dagskort koster 5 euro. Dette området har også gode
forbindelser til Larnaca. I Larnaca kan du bytte buss og reise videre til Nicosia eller Limassol.

Det går også en direktelinje mellom Ayia Napa og Nicosia. Den har flere avganger om dagen. Billetten kjøpes på bussen og koster ca. 7,70 euro pr. person. Busstabell finnes i alle hotellresepsjoner.

Busstasjoner
Stasjonen i Ayia Napa ligger ved Klostertorget. I Larnaca ligger busstasjonen ved strandpromenaden. Herfra går det busser til Larnaca Bay.

Taxi
Det er nok av taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan ta inntil 7 passasjerer. Ofte er det bare å vinke etter
en taxi på gaten. Rundt 95 % kjører til faste priser. Prisen varierer avhengig av hvor mange som deler taxien. Normalt er
det en pris for 1 – 4 passasjerer, og er man flere i taxien koster det 2 - 3 eur ekstra. Når du bestiller taxi, spør de alltid hvor mange dere er. Da er det viktig å angi eksakt antall, for det er vanlig å måtte dele taxi med andre. Det blir ikke billigere å dele en taxi, men fordelen er at ventetiden blir kortere. 

I turistområdene kan det være vanskelig å få tak i taxi mellom kl. 16.30 og 20.00. Det finnes et stort antall taxiselskaper, hør på hotellet ditt hvis du vil bestille taxi. Ved telefonbestilling må man ofte betale 2 - 3 EUR ekstra for denne tjenesten. Bilene er sjelden utstyrt med barnesete, i så fall bør man bestille det på forhånd. Setene har imidlertid ikke samme standard som vi er vant til.

Det er også vanlig at turister leier en taxi med sjåfør for en hel dag. Bli i så fall enige om prisen på forhånd. En reise innenfor turistområdene koster sjelden mer enn 7 - 9 euro.

Omtrentlige taxipriser
Ayia Napa – Protaras sentrum, ca. 20 – 25 euro
Ayia Napa/Protaras – flyplassen, ca. 50 – 60 euro
Ayia Napa/Protaras – Larnaca sentrum, ca. euro
Ayia Napa/Protaras – Limassol, ca. 80 euro
Ayia Napa/Protaras – Nicosia, ca. 70 euro
Larnaca – Limassol, ca. 50 euro
Etter kl. 23:00 er det vanligvis noe dyrere.

Moped og motorsykkel
Det er mulig å leie moped, motorsykkel og scooter. Dette skjer på eget ansvar. Ulykker skjer og noen ganger er de veldig alvorlige. De høye hastighetene kombinert med venstrekjøringen er ofte årsak til ulykkene. Hvis du likevel vil leie et tohjulet kjøretøy, skal du passe på at det har røde nummerskilter. Det er påbudt å bruke hjelm, og politiet kontrollerer ofte at det overholdes. Vær OBS på at Kypros har venstretrafikk.