Lei en bil

Det er mulig å leie bil, og du finner alle de store leiebilselskapene på øya. Alle leiebiler har røde nummerskilter. På Kypros er det venstrekjøring. Dette stammer fra den tiden da øya var en engelsk kronkoloni. Forvirrende nok gjelder imidlertid høyrekjøring i kryss. Også i rundkjøringer har man vikeplikt for trafikk fra høyre. Trafikken kan være hissig. I tettbygde strøk er fartsgrensen 50 km/t, på landevei 65 km/t og på motorvei 100 km/t. Fartskontroller er veldig vanlig, og promillekontroller gjøres også ofte. Tillatt promillegrense er noe høyere enn i Norge, men vi anbefaler at du har samme innstilling til dette som hjemme.

I storbyene kan man bare parkere på anviste plasser, der det alltid står parkometre. Det finnes også p-plasser med felles betalingsboks. Disse er ofte god skiltet og har informasjon på engelsk. Ha alltid med deg småpenger i bilen, ettersom det kan være vanskelig å få vekslet. Merk at det ikke er tillatt å kjøre leiebil til nordsiden av øya. 

Kypros har gjort store investeringer i veinettet de siste årene. Langs sørkysten er det nå flotte veier, for det meste tofelts motorvei, som binder sammen Protaras i øst og Paphos i vest. Det tar nå ca. 3 timer å kjøre fra Protaras til Paphos.
Lei bil gjennom oss, så er du sikker på at du får en bra bil og en bra forsikring.

På alle turiststeder finnes det mange leiebilfirmaer med varierende prisnivå og ditto kvalitet på bilene. Vi anbefaler Avis som er en av Kypros' største billeiefirmaer. De har førsteklasses service, bra biler, rimelige priser og bra forsikringer. Utstyrt med et kart er det lett å finne fram på øya. Veiene er vanligvis av bra standard. Trafikkskilt og -regler er stort sett som hjemme, men tempoet i trafikken er oftest høyere. 

Aldersgrensen er 21 år, og man skal ha hatt førerkort i tre år for å leie bil. 

Bilbelte er obligatorisk for alle passasjerer. Om flere skal kjøre bilen, skal dette noteres på leieavtalen. Hos Avis koster det litt ekstra på grunn av forsikringen.

Leier du bil gjennom Avis er følgende inkludert:
• Bra forsikringer
• God service
• Ny og godt vedlikeholdt bil
• 24-timers servicetelefon
• Fri kilometer

Det kan være en kunst å parkere. Der det er malt med gult er det absolutt parkeringsforbud. Om forbudet overtres, kan bilen bli tauet bort og det er både dyrt og vanskelig å få den ut igjen.