Shopping

Det er mange butikker i de større byene på Kypros, men også steder som Ayia Napa og Paralimni har et godt utvalg. Åpningstidene varierer mye. På turiststeder som Ayia Napa og Protaras har butikkene som regel åpent hele dagen, alle dager i uken. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er det litt kortere åpningstider, og butikkene holder stengt midt på dagen.

Kypros' offisielle åpningstider:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09.00–13.00 og kl. 16.00–19.00.
Onsdag og lørdag kl. 09:00–14:00.
Søndag stengt.

I Ayia Napa ligger butikkene i nærheten av sentrum, midt mellom restauranter og barer. I Protaras er hovedgaten også handlegaten, men her er det stort sett turistbutikker med suvenirer og lignende. Prisene er omtrent som hjemme, men enkelte ting kan det lønne seg å handle på Kypros. 

Briller
Briller er 30-50 prosent billigere enn i Skandinavia. Innfatningene er av samme merker som hjemme, og kvaliteten på glasset er like god. Optikerne er dyktige og gjør alltid en synstest. Men det raskeste er selvfølgelig å ha med seg de nødvendige opplysningene hjemmefra, det anbefales hvis du bare skal bli en uke. Et tips er å kjøpe et par solbriller med styrke, noe som kanskje kan føles litt for luksuriøst å gjøre hjemme. Det er mange optikere å velge mellom. Vi anbefaler Vrachimis Optician, som har to butikker i Ayia Napa: 37, Nissi Avenue og 18, Arch. Makariou. I Larnaca anbefaler vi Optical House Vrachimis Optician, som ligger på: 186 Ermou Street og på 2A Filiou Zanetteu St.

Sko
Kypros har et kjempestort utvalg av sko. Prisene er noe lavere enn i Norge. Mange kjente skomerker kan kjøpes her, for eksempel Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland. Skal du kjøpe billige sko, er det best å dra til noen av de store skobutikkene på landet. En av dem er Shoe Box, som ligger på hovedveien mellom byene Paralimni og Dherynia. Shoe Box finner du også på Nissi Avenue i Ayia Napa og i Larnaca. 

Kofferter og skinn
Myke kofferter er ca. 50 % billigere enn i Norge. Harde merkekofferter pleier derimot å være dyrere. Skinnklær er noe billigere enn hjemme, og utvalget er veldig stort.

Marks and Spencer
Engelsk butikkjede som finnes i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia.

Evans 
Butikk som selger dameklær i store størrelser. Moderne kvalitetsklær som er importert fra England. Størrelser fra 16 til 30 (ca. 42–56). Ligger på baksiden av Ermes i Nikosia og bak McDonald's i Larnaca. 

Askotts pottery 
Veldig fin keramikk. Christos, som har pottemakeriet, legger mønsteret utenpå krukkene eller vasene. Mønstrene er hovedsakelig bilder fra dagliglivet i gamle dager, for eksempel livets tre, dansende par, vindmøller og hus. Ligger mellom Paralimni og Protaras. 

Sirocco 
Billige barneklær i bra kvalitet. Finnes i Larnaca og Paralimni.