Sol og strand

Kypros har massevis av flotte strender. De beste ligger ved turiststedene på den sørøstlige delen av øya. Her finner du lange, hvite sandstrender som er langgrunne og veldig populære. Lenger vest er det mindre strender der man kan bade uforstyrret.

Badeflagg
Det finnes flaggsystem, men det praktiseres litt ulikt fra strand til strand. Er det undervannsstrømmer er det rødt flagg som betyr badeforbud. Stol ikke helt på flaggene, men kontroller selv før du svømmer ut. Vanligvis er det ikke strømt eller badeforbud ved de større, offentlige strendene, men du bør vise forsiktighet om du bader fra klippene.

Ayia Napa

Sandy Bay
Mindre sandstrand ved en bukt ca. 3 kilometer utenfor byen. Ikke spesielt langgrunn. Et par restauranter og noe aktivitetstilbud.

Grecian Bay
2 kilometer lang sandstrand som starter ved havnen i byen. Omkledningsrom, toaletter og dusj. Utleie av pedalbåter. Dra til klippene lengst unna havnen, der det er grotter som er så store at man kan svømme inn i dem.

Nissi Beach
Denne populære ungdomsstranden ligger 3,5 kilometer fra Ayia Napa sentrum. Her samles ungdom for å sole seg, bade og spille volleyball. Utenfor stranden ligger en liten øy som man kan gå ut til. Her er det mulighet for mange vannaktiviteter (bl.a. paragliding, jetski og bananbåt). Omkledningsrom og toaletter. Dusj koster ca. 1 euro.

Makronissos Beach
Veldig fin og ganske rolig sandstrand ca. 4,5 kilometer utenfor Ayia Napa. Mulighet for ulike vannaktiviteter. På enden av stranden er det gode snorklingsmuligheter langs klippene. Liten snackbar hvor man kan kjøpe snacks og drikkevarer. Toaletter og dusj finnes det også.

New Golden
Ligger mellom Nissi Beach og Makronissos Beach, også denne vest for Ayia Napa sentrum. Solsenger, parasoller, restaurant og toaletter.

Fig Tree Bay/Protaras

Fig Tree Bay/Protaras Beach
Den kilometerlange hovedstranden ligger sentralt i Protaras. Langgrunn og rolig vann, hvilket gjør den populær blant barnefamilier. Et paradis for den som liker å snorkle. Her tilbys solstoler, parasoller og vannsporter mot en avgift. Alle bekvemmeligheter finnes et steinkast fra stranden oppe i byen.

Sirena Bay
Liten familievennlig vik i Pernera, den nordlige delen av Protaras. Vær her i god tid, stranden er populær og solstolene forsvinner raskt. Trapper ned til strandområdet. Restaurant finnes. Ingen vannsporter.

Cape Greco
Naturområdet med klippene ved kysten mellom Ayia Napa og Protaras. Ikke spesielt badevennlig og bade sko er et must. Klippene på Kypros er superskarpe og det kan finnes kråkeboller i disse områdene. Mange snorkler her og det ordnes båtturer for folk som vil oppleve undervannsverden. Tenk på at det ofte er strøm ved klippene. Stedet er ikke egnet om man ikke er vant til å snorkle.

Konnos Bay
Konnos Bay er en rolig og fin vik mellom Cape Greco og Protaras. En humpete veg får til den barnevennlige stranden som har mange kypriotiske besøkere i helgene. Ta med piknik.

Mimosa Beach
En liten badevik med sandstrand.